banner 234
search
  Prima Pagina  
  Despre Noi  
  Cultura  
  Harta  
  Istorie  
  Turism  
  Educatie  
Categorii Stiri
Arhiva Editii
Prima pagina

Informatii
Sondaj
Comuna Chiesd lovita, din nou, de inundatii

un articol de Adela Muresan

12 Noiembrie 2010

Comuna Chiesd lovita, din nou, de inundatii In urma precipitatiilor cazute miercuri, localitatea Chiesd a fost din nou lovita de inundatii, dupa ce in luna iulie, asezarea a mai fost “spalata” de ape. Precipitatiile torentiale din 10 noiembrie au determinat revarsarea paraului Chiesd, scurgerea apelor de pe versanti, inundarea a 25 de gospodarii (beciuri si curti), a doua obiective economice, a 10 hectare de teren agricol, precum si colmatarea a doua podete si 25 de fantani. Mai mult, drumul DJ 108 F(Chiesd-limita cu judetul Satu Mare, spre Bogdand si Corund) e imprecticabil, datorita alunecarilor de teren.

Pana in anul 2008, cand centrul de comuna a mai fost devastat de ape, Chiesdul nu s-a mai confruntat cu astfel de fenomene. Reprezentantii administratiei locale fac acum demersuri pentru a preintampina repetarea inundatiilor. Din cele aflate de la viceprimarul comunei, Leontin Chis, “primaria a finalizat deja studiul de prefezabilitate al proiectului destinat realizarii a doua diguri pentru retentia apei, in amonte de localitatea Chiesd, pe Valea Chiesdului si pe Valea Sighetului. Valoarea investitiei a fost estimata la 24 de milioane de lei. Deocamdata insa nu s-a identificat sursa de finantare, dar sunt promisiuni din partea conducerii judetului, atat de la Consiliul Judetean, cat si de la Prefectura, ca vom fi ajutati. Ne este rusine de oameni ca nu gasim bani, ca sunt pusi in astfel de situatii. Nu este destul ca fiecare familie trece printr-o perioada grea, ca multi se confrunta cu saracia, acum mai trebuie sa stea si cu frica-n san ca vin apele peste ei. Pana in anul 2008 nu au fost probleme la Chiesd, nu au cazut precipitatii in cantitate asa de mare, in timp scurt”.

Este greu de ghicit cat de repede se vor rezolva problemele locuitorilor de la Chiesd, pentru ca mai marii de la Bucuresti nu au grija lor. Au demonstrat-o si in urma cu doi ani, cand administratia locala a solicitat sprijin Guvernului, pentru a fi despagubite cele 135 de familii ale caror case au fost distruse, dar cei de la putere, au facut urechea suta. Tot asa au procedat alesii nostri cu chiesdanii si in vara acestui an, cand autoritatile locale au cerut 5, 78 miliarde de lei vechi, precum si fonduri pentru refacerea celor 111 gopspodarii inundate. Nimic, nimic!

Comentarii articol

OutrLGsgxXrtUTcZQG
watch for this in 20 Decembrie 2013 9:57

     SEDRay Im obliged for the article post.Much thanks again. Keep writing.
mIQSFyMHTTrbCev
stunning seo guys in 21 Ianuarie 2014 23:08

     D1shJU Muchos Gracias for your article post.Really looking forward to read more. Great.
IJGNMqdrCzYTCnn
check it out in 25 Martie 2014 16:15

     f9aQYe Very good blog.Really thank you! Cool.

Posteaza Comentarii
   
  Pseudonim*:
  Subiect:

  Comentariu*:

Cursul Valutar
Reclame

Horoscop


Afla ce iti rezerva astrele pentru ziua de azi.
Newsletter
Fii la curent cu ultimile stiri promovate de agentia noastra:
banner180